woensdag 17 juni 2009

Verrassingsreis















Twee medebroeders van onze gemeenschap hadden voor gisteren in strikt geheim een verrassingsreis voor de andere medebroeders voorbereid. Alhoewel 'geheim' betrekkelijk was: het duo gaf tips op voorhand, waaruit een paar pientere medebroeders toch de bestemming wisten af te leiden.

Eerst keken we even rond in de winkel van de abdij van Dendermonde (eerste foto), met mooi religieuze voorwerpen. De abt zelf onthaalde ons daarna en gaf ons een rondleiding met interessante uitleg. Een mooie abdij met prachtige schilderijen, beelden...

Aangekomen te Sint-Jan in Eremo genoten we van een aperitiefje met lekkere hapjes en een eenvoudige picnic. En toen kwam een heuse ceremoniewagen in de vorm van een woonwagen aangereden (foto's 2 en 3). Deze bezorgde ons een tocht in het krekengebied. Je ziet een grotere kreek op foto 4. Het filmpje toont de weidse velden en weiden.

De wagen maakte een halte aan de kerk van Watervliet, ook wel eens de "kathedraal van het noorden" genoemd (foto 5). Een zeer goede gids gaf ons gedurende bijna twee uren uitleg over deze kerk met vele schatten.

De eigenaars van de woonwagen boden ons toen een pannenkoek aan in hun ceremoniewagen, waarna het terug richting onze auto's ging. De dag werd afgerond in een restaurant, waar de meesten lekkere paling aten, specialiteit van het huis. En of het lekker was!

Het was een heel mooie dag, heel geschikt - vooral voor mij als nieuwkomer - om elkaar te ontmoeten, beter te leren kennen, te gekscheren en serieuze babbels te hebben.

Geen opmerkingen: